Saturday, January 30, 2010

The real italian job :DOLCE VITA

Bu kadar yemekten sonra sıra tabiki tatlı&espressoda. İtalyanlar keyif işini gerçekten iyi biliyor. Yaklaşık 3 saatlik siestalarında ne yapıyorlar gerçekten çok merak ediyorum. Önce keyif, sonra iş. Güzel yemek güzel şarap ve güzel tatlı. Kaç yaşına kadar yaşıyor bu italyanlar bi bakmak lazım :) Ve ne yapıp edip bir bahe bulup orda yaşamak lazım ;)

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı Roma'da bir başka. Biz de tam bir seramoni olan kahve keyfi, burda ayakta ve son hızda. Dondurma diye bildiğimiz şeyin ise İtalya'daki hemcinsleriyle uzaktan yakından alakası yokmuş meğer. En kısa zamanda yeni bir ad bulmalı Romadaki bu tada. Sırada şimdi en lokal, en popüler ve non-turistik lezzet durakları var.

Sant’ Eustachio

1938de kurulmuş bu küçücük dükkan hala bu kadar kalabalık



Roma'nın en iyi espressosunu yapan yerlerden biri olan Sant’ Eustachio, ne kadar mütevazi ise bir o kadar da popüler. Etrafta birçok cafe olmasına rağmen, kuyrukta zevkle bekleyen insan topluluğu orda. Adını aldığı PiazzaSant’ Eustachio'da hemen. Bu meydan ve çevresi gerçekten çok şık ve güzel. En beğendiğim yerlerden biri olan Piazza di Pietra'ya da çok yakın. Zaten gelecek postlarda paylaşacağım favori 2butiğimden biri de hemen orda.

Tazzo d'Oro



Roma'daki turistik duraklardan biri olan Pantheon'un hemen yanındaki Via degli Orfani'de bu nostaljik cafeye uğrayın ve değişik bir lezzeti tatmak adına granita di caffe` con panna yiyin. Altı kahve üstü krema mı rüya mı belli olmayan bu lezzet denemeye değer. Tartıyı neden koymuşlar hiiiç anlamadım :)

Giolitti



Roma'nın en iyi dondurmacısı olduğu fısıldandı kulağımıza. Fantastik boyutlardaki külahları, sayamadığım kadar çok çeşidi ve koccaman porsiyonlarıyla, daha yemeden göz doyuruyor. Diğer mekanlarda değil ama burda turiste rastladık baya. Mekanın namından mı, dikkat çeken geniş cephesinden mi ya da davetkar dekorasyonundan mıdır bilinmez. Notumuzu alalım; Via Uffici del Vicario, no: 40

Aşk Çeşmesi'nin etrafında bir sürü dondurmacı var. Ama La Gelateria San Crispino bir başka, biraz kenarda ama asıl lezzet onda. O kadar küçücük ki, önünden yürüyüp, görmeden gidebilirsiniz bile. Via della Panetteria, no:42'ye dikkat :

Tadilat nedeniyle kapalı olup gidemediğimiz, ama Roma'nın herhalde en popüler ve eski -1760lardan beri var- ve en keyif alınası diğer bir cafesi; Antico Caffe Greco. İspanyol merdivenlerinin hemen karşındaki Via Condotti'nin hemen başında sağda bulunan bu cafeye biz gidemedik ama sizin gidilecekler notlarınızda mutlaka bulunsun.

1 comment: