Friday, April 30, 2010

kim ne derse desin bence pastane kavramını Selanikliler buldu!








Selanik'te masaya oturduğunuz andan itibaren, suyunuz ve ne siparis ederseniz edin kurabiye&kek tabağınız beraberinde geliyor. Bir cafeden daha ne isterim ki? Fiyatlar da 2ye katlanıyor, 2,5 euroluk bir tatlı oluyor size 5. Ama işte isterse 10 olsun diyeceğiniz manzaralar ise aşağıda.

Tepkevhnc

Adım başı karşınıza çıkacak bu pastane zincirinde herşey inanılmaz leziz, bir Yunan vazgeçilmezi olan frappe'mizi sipariş etmeyi ihmal etmeyelim :)






Napoe
Buraya 2 kere geldik, Nikis sahil şeridinden White Tower'a doğru yürürken karşınıza hemen çıkacak olan bu pastaneye ilk seferimiz dev külahlarda sattığı dondurmasından, 2.si de dondurma alırken aklımızın kaldığı tatlılarından oldu.







Ble
Atatürk'ün evine giderken rastladığımız Ble, bizim Beyaz Fırın 'a benziyordu. Muhteşem tatlılarını ve Roma'da iyice alıştığımız bu dev pizzaları kaptık, parka pikniğe gittik :)





Social Cafe
Bu cafe alışveriş için off ne giysem'de önerdiğim Mitropoleos ve Kouskoura sokaklarının kesiştiği köşede. Konumu, adı ve wireless'ı itibariyle Selanik'te en sevdiğim cafe oldu çıktı :)

No comments:

Post a Comment