Tuesday, January 26, 2010

Benvenuto a Roma


Yaklaşık 3 hafta önce, sabah 08.35 denizotobüsüyle işe gelirkene, duyduğum cezbedici uçak tarifesi, işe ayak basar basmaz Roma'ya biletleri burdan kapmama neden olmuştu. İyi ki de olmuş. Gitmeden önce türlü türlü endişelerim vardı, ama hiçbir aksilik olmadı, ve günlük güneşlik, 12-15derecelik Roma'da, 'ayak basmadığım sokak kalırsa arkamdan ağlar' diye düşünmüş olsam gerek, kmlerce yürüdüm yürüdüm yürüdüm. Git git bitmedi tabii, ama 4gece 4,5günlük tatilin tadı yeterince çıkarıldı.

Öncelikle Sabiha Gökçen'den kalkan Roma Fiumicono'ya direk sefer yapan, Rynair bütçesindeki Blu-express uçuşlarına bir göz atın derim. Maalesef şuan için sadece İstanbul-Roma seferleri var. Ama Roma'ya kadar gidip, ordan bir de Phuket'e uçarım diyorsanız, o da deli ama hala hesaplı bir tatil macerası olabilir. Hotel konusunda ise booking.com'dan mouse yordamıyla kalacak yer bulduysak da turnayı gözünden vurmuş kadar olduk. Ulaşımın kalbinin attığı Termini'ye 10, Repubblica'ya 5 adım olan, Via Nationale'de konumlanmış Everest Inn, bize lüks değil ama mütevazi, tertertemiz ve her yere yürüme mesafesindeki konumuyla zaten fazlasını sundu.
Yeri gelmişken küçük de bir dipnot; hotel rezervasyonlarını booking.com üzerinden değil de, direk hotel ile yaparsanız indirim şansınız mevcut.

İlk Roma seferini yapacaklar için 2.bir not daha. Havaalanından Termini'ye varış, Leonardo Express ile 30-35dk, 11 euro olup, trene binmem deyip, hemen bilet gişesinden shuttle opsiyonunu ısrarla isteyip, yine 30dkda, 15 euroya Termini'ye ulaşabilirsiniz.
Bu Termini denen yer, kendi içinde hem Haydarpaşa hem küçük bir Kadıköy tadında. İçinde bolca mağaza mevcut, tren saatinden biraz önce gidip, göz atılabilir.

Ulaşım bahsi kolay kolay kapanacağa benzemiyor :) Geldiniz bir güzel yerleştiniz. Her yer yürüme mesafesinde de olsa, illaki bir süre sora, ayaklar da isyan ediyor. İşte o zaman devreye, metro değil de otobüs girsin derim. Metro kirli, kalabalık ve bir Paris değil maalesef. Otobüsler ise daha sakin ve bizimkilerin aksine çok pratik ve sık. Roma'da yanınızda metro haritası kadar otobüs sefer sayılarının yazdığı küçük bir harita bulunmasında fayda var.

No comments:

Post a Comment