Tuesday, April 27, 2010

Dostluk Expresi yolcusu kalmasın!

Selanik'e Dostluk Expresi ile gitmek isteyenlere hiç bir yerde yapılmayan ilk uyarıyı ben yapıyım hemen ki benim yaşadığım ilk şoku siz daha yumuşak atlatın :) Yolculuk 16 saat sürüyor!

Hergün eve dönüş yolunun 15dksını TCCD'nin banliyö treninde geçiren ve İstanbul trafiğine meydan okuyan bu vesaitin gerçek bir sempatizanı olan benim için 'aşina' bir durumdu aslında vagon kavramı. Ta ki Sirkeci Garı'nda banliyö trenin yarısı kadar uzunlukta, üstünde grafitiler olan lacivert oyuncak treni görene kadar..


Oyuncak trende kompartmanlarda haliyle Barbie evi odası kadar. İlk şokum 2m² kadar olan bu odacığın sadece 1,5 kişilik bir koltuktan ibaret olduğunu sanmamdı. Sonradan anladım ki, meğersem bizim kompartman yandaki kompartmana göre 'balayı süiti' sayılırmış. Yandakinde ranza konumda olan ve tüm alanı kaplayan yataklar, bizimkisinde 'tavan arası'nda, karşılıklı olarak konumlanmış. Sonradan bunu yazacağım aklıma gelmezdi ama bizim kompartman ferah bile sayılırdı. :) İlk şokla, trenin tüm camlarının kapalı olmasının da etkisiyle bir ara nefes alamıyorum sandım. Klostrofisi olan binmesin gerçekten, ama ne zaman ki tıngır mıngır yol almaya başladık ve püfür püfür esen rüzgar içeri dolmaya başladı, keyfimiz hemen yerine geldi. İstanbul'a bye bye deyip, henüz 16 saat süreceğinden haberimiz olmayan yolculuğa başladık.. :)

Dostluk Expresi from Billur Saatci on Vimeo.










Trende her türlü gizli konfor mevcut, aynanın arkası ecza dolabı, hemen altındaki mini masa ise gizli bir lavabo :)





Sakın 16 saatlik aburcuburlarınızı da almayı unutmayan. Trende sıcak su ve kahve mevcut. Ama yapanı heran yerinde bulabilir misiniz hiç sanmıyorum. Bir an da gelen kahve kokusu etrafı sarınca keşfettim ben. Dilerseniz seyyar minik cattle alabilirsiniz yanınıza, priz mevcut kompartmanda.



Dönüşte Metro Turizm ile otobüs yolculuğumuz 9,5 saat sürsede, trenin keyfini, yatarak yolculuk yapmayı hiç birşeye değişmem. Tutulmaca, sesten rahatsız olmaca yok, kendi küçük krallığınızda mutlu mesut yolculuk etmenin tadı gerçekten bambaşka!

4 comments:

  1. Ahah tren yolculuklari uzun olur ama her zaman en eglenceli yolculuklardir bana gore :)

    ReplyDelete
  2. ne tatlı resimler tren yolculuğu yapmak istedi canım :)

    ReplyDelete
  3. haha delisiniz ya sizi seviyoruz bebek

    ReplyDelete